De Berenfamilie

Deze berenfamilie heb ik al sinds mijn jeugd in mijn bezit. Ze zijn mij erg dierbaar. Sommige beren vallen van ellende bijna uit elkaar. Maar dit maakt ze voor mij nog meer waard. Voor hen maak ik veel nieuwe kleding voor elke gelegenheid. Maar zij willen zich graag aan u voorstellen.
 
De hele familie.
 
De ouders: Nettie en Bolke
Zorgzaam voor hun kinderen. Ze werken allebei.
Nettie werkt in de huishouding bij een rijke familie.
Bolke is houthakker.
 
Rozemarijntje 12 jaar
De oudste dochter. Zij is erg verantwoordelijk en lief voor haar jongere broertjes en zusjes.
 
Sanne 11 jaar.
Sanne is de geadopteerde dochter van deze familie. Ooit als weeskind weggelopen uit het weeshuis.
Sanne is eigenwijs en wordt gauw boos. Maar zij kan ook goed doorzetten. Maakt wel veel ruzie met Teddy.
 
Amanda 10 jaar.
Een verlegen meisje. Zij is erg muzikaal. Ze doet het erg goed op school.
 
Teddy 9 jaar.
Teddy is eigenwijs. Hij is niet dol op school en gaat veel liever vissen. Hij heeft vaak ruzie met Sanne omdat zij van karakter erg op elkaar lijken. Koppig en eigenwijs, maar ook doorzetters. Ze zullen het nooit toegeven, maar eigenlijk geven ze veel om elkaar.
 
Rozelientje 8 jaar.
Rozelientje is een vrolijk, zeer muzikaal meisje. Iedereen wordt vrolijk als ze haar zien. Zij heeft al heel wat vrolijkheid gebracht. Rozelientje is klein, net zo groot als haar twee jaar jongere broertje Toby. Dat vindt ze niet altijd leuk.
 
Toby 6 jaar.
Hij heeft veel moeite om op school mee te komen, maar is heel lief voor de planten en dieren in de natuur. Zij voelen zich bij hem op hun gemak. Rozelientje is zijn favoriete zusje.
 
Querzetto 3 jaar.
Een slim jongetje dat alle letters van het alfabet al kent, al een beetje kan lezen en schrijven.
Querzetto vindt het vreselijk dat hij nog niet naar de grote school mag. Zijn naam betekent wijsheid, omdat hij als baby al zo intelligent uit zijn ogen keek.
 
Sneeuwklokje 0 jaar
Zij is de baby van de familie. Eigenlijk heeft ze Anna, maar omdat ze tijdens de bloei van Sneeuwklokjes is geboren, werd ze al vlug door haar broertjes en zusjes Sneeuwklokjes genoemd.
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten