donderdag 24 juli 2014

Zomerjurkje Lauren

 
Lauren
Hoogte: 25 cm
Buikomvang: 21 cm
 
 

Zet 66 steken op.
Brei 2 naalden in ribbelsteek.
Brei 10 naalden in tricosteek.
In de 11e naald 4 steken recht, 2 samenbreien, en dan weer 4 recht, 2 steken samenbreien. Dit tot het einde van de naald herhalen. Je houdt dan 55 steken over.
Brei 6 naalden in tricosteek.
In de 17e naald 3 steken breien, 2 steken samenbreien, 3 steken breien en 2 steken samenbreien. Dit herhalen tot het einde van de naald. Je hebt dan 44 steken over.
Brei 5 naalden in tricosteek.
In de 23e naald 10 steken (1/2 achterkantje), kant 3 steken af. Brei 17 steken. (voorkantje). Kant 3 steken af. Brei 9 steken. (1/2 achterkantje)
De volgende naald;  brei steeds op de eerste 10 steken tot je aan je aan de goede kant van het werk (waar de tricosteek recht gebreid is.) 6 ribbels hebt. Kant af. Knip je draad af en brie nu op de volgende 17 steken tot je 6 ribbels aan de goede kant het werk hebt. Nu voor de schouderbanden op de eerste 4 steken 7 steken breien en afkanten. De draad afknippen. Kant de volgende 10 steken van het voorkantje af, en brei de laatste 3 steken. Nu heb je 4 steken op de naald, brei daarop tot je tot 7 ribbels hebt, afkanten en de draad afknippen. Nu op de laatste teken die je nog hebt het tweede halve achterkantje breien tot je 6 ribbels hebt en afkanten.
Doe het werk binnenstebuiten. Naai de twee achterkantjes aan elkaar. Naai de schouderbandjes aan elkaar. Draai het werk met de goede kant weer om.
Pers het jurkje.

Het zomerjurkje is klaar.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten